Приветствую Вас, Гость
Главная » 2013 » Май » 8 » Торт з йогуртовим суфле
17:27
Торт з йогуртовим суфле


Торт з йогуртовим суфле

Вам знадобиться:
1 яйце
100 г сметани
1/3 - 1/2 банки згущеного молока
80 г цукру
3/4 склянки борошна
0,5 ч.л. соди
скибочку лимона
щіпка солі
для суфле:
0,5 літра фруктового йогурту
5 ст.л. сметани
1/2 банки згущеного молока
100 мл води
20 г желатину
1 ст.л. рому

Спосіб приготування:
Цукор змішати з сіллю, додати яйце. Збити. Додати сметану. Збити до пишноти. Додати згущене молоко. Збити. Додати просіяне пшеничне борошно вищого гатунку, збити.

Соду погасити соком, вичавленим з скибочки лимона. Додати до маси і ретельно збити її до однорідності.

Вилити у форму, змащену вершковим маслом. Випікати близько години при температурі 180-200'C.

Дати охолонути бісквіту. Остигав він у мене в формі. Але попередньо потрібно його вийняти - переконатися в тому, що він вільно виходить з форми.

Можна перекласти корж у форму, трохи меншу в діаметрі.

Справа в тому, що корж в готовому стані виходить трохи менше, ніж діаметр форми. Тому суфле, яким потрібно буде залити його, займе цей вільний простір, вийде йогуртовий бортик.

Готуємо суфле.

Воду довести до кипіння, додати желатин, розмішати до однорідності. Викласти йогурт в глибоку миску. Я взяла полуничний йогурт. Додати до нього сметану. Збити.

Додати згущене молоко. Збити. Додати ром. Можна використовувати коньяк або лікер.

Потроху вливати розчинений желатин в йогуртовую масу, збиваючи на середній швидкості. Маса повинна бути однорідною. Вилити її на остиглий корж. Розподілити рівномірно.

Накрити фольгою і прибрати на кілька годин у холодильник. Торт застигне за цей час.

Якщо форма роз'ємна, то можна акуратно викласти торт на блюдо або підставку для торта.

Прикрасити можна ягодами. Торт з йогуртовим суфле готовий.
Смачного!

Просмотров: 1592 | Добавил: Павловна | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: