Вам знадобиться:
Для бісквітних коржів:
6 жовтків
5 білків
2/3 ст. цукру
1/2 ч.л. винного каменю
2 ст.л. гарячої води
2 ст.л. какао-порошку
5 ст.л. борошна для тортів
2 ст.л. крохмалю
Для сиропу:
3 ст.л. води
2 ст.л. цукру
1 ст.л. лікеру
Для крему:
150 г гіркого шоколаду
2 ст. вершків
Для цукерок-трюфелів:
150 г шоколаду
1/3 ст. вершків
1 ч.л. лікеру
200 г шоколаду для покриття цукерок і стружки
Спосіб приготування:
Коржі.
Розігрійте духовку до 190С. Намалюйте на пергаменті 8 окружностей, діаметром 20 см.
Збийте білки з 1/3 ст. цукру до стійких піків.
Жовтки змішайте з рештою цукром і збивайте, поки маса не посвітлішає.
Продовжуючи збивати, додайте розчинену в гарячій воді какао.
Борошно просійте з крохмалем і акуратно вмішайте в жовткова масу.
Додайте білки в 3 прийоми.
Викладіть тісто всередину намальованих окружностей (приблизно по півсклянки в кожну) і розрівняйте лопаткою.
Випікайте 5-8 хв. Дайте охолонути і відокремте папір.
Сироп.
Доведіть до кипіння воду з цукром. Зніміть з вогню і додайте лікер.
Крем.
Крем краще почніть готувати за день до збірки торта. Доведіть вершки
майже до кипіння і залийте ними нарубаний шоколад. Охолодіть в
холодильнику кілька годин (а ще краще всю ніч). У день збирання торта,
збийте крем до стійких піків.
Цукерки.
Залийте гарячими вершками нарубаний шоколад і перемішайте до повного
розчинення шоколаду, додайте лікер. Охолодіть в холодильнику кілька
годин. Набираючи чайною ложкою, скачайте шоколадну масу в невеликі
кульки, викладіть їх на пергаментний папір і поставте в морозилку на 1
годину. Розтопіть шоколад. Занурте кожну кульку в розтоплений шоколад і
залиште застигати.
Збірка.
Зволожите кожен корж сиропом і промастіть кремом. Покрийте кремом боки
і верх торта. Присипте шоколадною стружкою і прикрасьте
цукерками-трюфелями. Торт Трюфель готовий.
Смачного!
|