Вам знадобиться для торта з гарбуза:
борошно - 250 грамів
вершкове масло - 150 грамів
цукор - 120 грамів
гарбуз - 1 кілограм
яйця - 2 штуки
молоко або вершки - 4 столові ложки
сіль - за смаком
соняшникова олія - для змащування
Спосіб приготування торта з гарбуза:
Розтопити вершкове масло і трохи остудіть його. Потім змішайте з 20
грамами цукру, додайте просіяне борошно і посоліть. Замісити тісто і
залиште його в прохолодному місці на годину.
Далі помийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками гарбуз.
Викладіть його на деко, змащене олією, поставте в духовку і запікайте на
повільному вогні протягом однієї години, поки гарбуз не стане м'яким.
Потім розділіть жовтки і білки. Протріть гарбуз, змішайте його з
рештою цукру, жовтками і молоком. Окремо збийте білки і з'єднаєте їх з
гарбузовою масою.
Заздалегідь розігрійте духовку до температури 180 градусів.
Потім розкачайте тісто, викладіть його в форму, змастивши її
соняшниковою олією, зробіть бортик і викладіть гарбузову начинку.
Випікайте торт при 180 градусах 10-15 хвилин. Потім знизьте температуру
до 160 градусів і випікайте торт близько півгодини.
Викладіть готовий торт з гарбуза на блюдо і розрізати його на порції.
Смачного!
|